Sterkste elf-kilogram-breekhamer ter wereld:

GSH 11 VC Professional van Bosch met aangepast design voor comfortabel werken

15 MEI 2012, BREDA, MEI
Samenvatting
80 jaar na de introductie van de eerste elektrische hamer brengt Bosch nu de GSH 11 VC Professional op de markt. Deze is met een vermogen van 1700 watt en een slagenergie van 23 Joule 's werelds sterkste elektrische breekhamer in de elf-kilogram-klasse. In deze klasse biedt hij bovendien de beste verhouding tussen vermogen en gewicht, zodat vakmannen flexibel en efficiënt kunnen werken.
  • „  Biedt de beste verhouding tussen vermogen en gewicht in zijn klasse
  • „  Verlengt de toegestane gebruiksduur door beperking van trillingen tot 8 m/s²
  • „  SDS-max gereedschapopname met "Vario-Lock" voor twaalf werkstanden

De machine beschikt over een aangepast design: De behuizing van het slagmechanisme is verlengd en zit nagenoeg centraal op de machine. Daardoor heeft deze een uitgebalanceerd zwaartepunt en dankzij de extra centimeters in lengte kan er comfortabel neerwaarts worden gewerkt. De GSH 11 VC Professional kan efficiënt worden ingezet bij zowel sloop- en aanpassingswerken in beton en steen als het kappen van doorgangen voor buizen en ventilatie- en kabelleidingen of het verwijderen van vloertegels. De impactsnelheid kan daarbij worden ingesteld van 900 tot 1700 omwentelingen per minuut.

Slagmechanisme met trillingsdemping voor lange gebruiksduur
De toegestane gebruiksduur van de GSH 11 VC Professional is meer dan drie uur per dag. Dit is mogelijk dankzij de ontkoppeling van hoofd- en zijhandgrepen in combinatie met een slagmechanisme met optimale trillingsdemping. Dankzij deze kenmerken bereikt men met de machine slechts geringe trillingen tot 8 m/s². De gemiddelde afname is meer dan één ton beton per uur.

De breekhamer beschikt over een SDS-max opname voor het snel wisselen van accessoires zonder gebruik van gereedschap. Hij kan worden gebruikt met talrijke accessoires zoals bijvoorbeeld de SDS-max platte beitel “RTec Sharp”en de puntbeitel “RTec Speed”. Deze hebben een zelfslijpend snijvlak waardoor ze gedurende hun hele levensduur een constant hoge afnamecapaciteit bereiken. Daarom zijn ze uiterst geschikt voor gebruik met de breekhamer. De beitels kunnen met behulp van het “Vario-Lock”-systeem in twaalf posities worden vergrendeld en nauwkeurig aan de specifieke werksituatie worden aangepast. De uitrusting wordt vervolledigd door een service-display, dat aangeeft wanneer een vervanging van de koolborstels noodzakelijk is, de Constant-Electronic voor een constant vermogen bij belasting en een aan/uit-schakelaar die op elk moment comfortabel vanaf de handgreep kan worden bediend.

De GSH 11 VC Professional is verkrijgbaar voor de adviesverkoopprijs van 929.95 euro excl. btw bij de dealer. Hij wordt geleverd in een transportkoffer inclusief zijhandgreep en een “RTec Speed”-puntbeitel.

Afbeeldingen
Documenten
Over Bosch Powertools

© 2016 Robert Bosch GmbH | Bosch Power Tools | www.bosch-professional.nl
De wereld van het professionele blauwe elektrische gereedschap van Bosch.

Als vakman wordt veel van u verwacht: snel werken, betrouwbaarheid, competentie, volle inzet – dat betekent uitstekend werk. Is het dan niet vanzelfsprekend dat u van uw elektrisch gereedschap hetzelfde verlangt? Het professionele blauwe elektrische gereedschap van Bosch wordt ontwikkeld om uitstekend werk te leveren. Het gereedschap voldoet aan de hoogste eisen op het vlak van prestatie, precisie en robuustheid voor uitstekende professionele werkresultaten.

Professioneel blauw elektrisch gereedschap van Bosch – voor professionals van professionals.