Nieuwe 1600-klasse bovenfrezen: krachtig en precies met LED-verlichting

04 SEPTEMBER 2012, BREDA
Samenvatting
Bosch breidt het aanbod bovenfrezen uit met twee machines in de 1600-klasse: de precisie-invalfrees GOF 1600 CE Professional en de inval- en kopieerfrees GMF 1600 CE Professional. Beide machines maken vooral het werk van timmerlui, meubelmakers en interieurbouwers gemakkelijker.
  • „  Krachtige 1600 watt motor met Constant Electronic en zachte aanloop
  • „  LED-verlichting van het werkvlak en transparante glijplaat
  • „  "After-Lock"-fijninstelling voor nauwkeurige afstelling van de freesdiepte


GOF 1600 CE Professional – krachtige precisie-invalfrees
De precisie-invalfrees GOF 1600 CE Professional zorgt met zijn transparante glijplaat en LED-verlichting voor goed zicht op het werkvlak en frees wanneer nauwkeurig werk vereist is. Tijdens het invallend frezen, bij frezen met een schacht van acht tot twaalf millimeter of bij de bewerking van randen, biedt de krachtige motor met Constant Electronic onder belasting voldoende vermogensreserves voor een snelle en constante progressie. Bovendien zorgt de invalcapaciteit van 76 millimeter voor een hoge flexibiliteit tijdens veeleisende freeswerkzaamheden.

Een bijzonder voordeel van de nieuwe precisie-invalfrees is de "After-Lock"-fijninstelling. Hiermee kan een reeds ingestelde freesdiepte met tienden van millimeters verder worden afgesteld. Dit bespaart tijdverslindende instelaanpassingen en maakt een hoge precisie mogelijk. De GOF 1600 CE Professional biedt bovendien een verstevigde voetplaat. Deze zorgt voor een hoge stabiliteit van de machine en zodoende voor het zeer precies invallen van de frees. Dankzij het platte behuizingdeksel kan de bovenfrees probleemloos op zijn kop geplaatst worden om een snelle freeswissel of eenvoudige instelwerkzaamheden uit te voeren.

GMF 1600 CE Professional – inval- en kopieerfrees met "Trigger Control"
Voor optimale controle bij kopieerwerkzaamheden introduceert Bosch als machinevariant de inval- en kopieerfrees GMF 1600 CE Professional. De voor combinatiefrezen unieke "Trigger Control", een schakelaarsysteem in de handgreep, biedt professionals van begin af aan een perfecte geleiding van de machine. Dit is handig, want gewone combinatiefrezen kunnen alleen op de motorbehuizing worden ingeschakeld en hiervoor moet bij het starten een hand van de handgreep worden gehaald.

De GMF 1600 CE Professional biedt diverse toepassingsmogelijkheden. De 1600 watt sterke motor kan via een SDS-vergrendelingssysteem zowel in de invalinstelling als in de kopieerinstelling zonder speling worden bevestigd. Bovendien kan de kopieerinstelling ook bij semistationaire freestafels worden gebruikt. Andere voordelen van de GMF 1600 CE Professional zijn net als bij de GOF 1600 CE Professional de "After-Lock"-fijninstelling, de transparante glijplaat, de LED-verlichting, de verstevigde voetplaat en het platte behuizingdeksel voor een eenvoudige freeswissel en instelwerkzaamheden.

Voor beide machines biedt Bosch een uitgebreid accessoireprogramma aan. De bovenfrezen zijn vanaf september 2012 in diverse varianten verkrijgbaar bij de dealer:

Precisie-invalfrees GOF 1600 CE Professional

  • In de L-Boxx met invaleenheid, hoogwaardige, precies afstelbare parallelgeleider en afzuigaccessoires voor de adviesverkoopprijs van 429,95 euro.
  • In een doos met gelijke leveringsomvang voor 399,95 euro.

Inval- en kopieerfrees GMF 1600 CE Professional

  • In de L-Boxx met inval- en kopieerinstelling, hoogwaardige, fijn afstelbare parallelgeleider en afzuigaccessoires voor de adviesverkoopprijs van 479,95 euro.
  • In een doos met gelijke leveringsomvang voor 454,95 euro.

Alle prijzen zijn excl. btw.

Afbeeldingen
Documenten
Over Bosch Powertools

© 2016 Robert Bosch GmbH | Bosch Power Tools | www.bosch-professional.nl
De wereld van het professionele blauwe elektrische gereedschap van Bosch.

Als vakman wordt veel van u verwacht: snel werken, betrouwbaarheid, competentie, volle inzet – dat betekent uitstekend werk. Is het dan niet vanzelfsprekend dat u van uw elektrisch gereedschap hetzelfde verlangt? Het professionele blauwe elektrische gereedschap van Bosch wordt ontwikkeld om uitstekend werk te leveren. Het gereedschap voldoet aan de hoogste eisen op het vlak van prestatie, precisie en robuustheid voor uitstekende professionele werkresultaten.

Professioneel blauw elektrisch gereedschap van Bosch – voor professionals van professionals.