De nieuwe antitrillings-vlakschuurmachines van Bosch met uniek papierspansysteem

Hoge oppervlaktekwaliteit bij geringe trillingen

19 SEPTEMBER 2012, BREDA
Samenvatting
Met de GSS 230 AVE Professional en de GSS 280 AVE Professional breidt Bosch zijn assortiment vlakschuurmachines voor professionals uit met twee antitrillingsmachines. Ze bereiken waarden van maximaal 2,5 m/s² en behoren daarmee tot de eerste vlakschuurmachines met volledige trillingsdemping op de markt. Dit wordt mogelijk gemaakt door de ontkoppeling van de aandrijf- en behuizingseenheid.
  • „  Geschikt voor langdurig gebruik dankzij trillingswaarden van maximaal 2,5 m/s2
  • „  Innovatief papierspansysteem zodat het schuurmiddel goed blijft vastzitten
  • „  Minimaliseert de stofbelasting met behulp van stofbox of stofzuiger


De trillingen van de GSS 230 AVE Professional en de GSS 280 AVE Professional worden niet overgedragen op de gebruiker, maar net als bij een schokdemper geabsorbeerd. Op die manier kunnen professionals hun dagelijkse  schuurwerkzaamheden verrichten zonder het werk te hoeven onderbreken.

De GSS 230 AVE Professional en de GSS 280 AVE Professional worden gebruikt wanneer een uitstekende oppervlaktekwaliteit is vereist. Dat kunnen klassieke meubelmakers-, droogbouw-, schilders- of lakwerkzaamheden zijn. Door de ontkoppeling van de greep ligt het schuurplateau ook mooi op het werkstuk. Zo wordt het materiaal zeer gelijkmatig afgenomen en schiet het werk snel op. Een 350 watt motor bij de GSS 280 AVE Professional en een 300 watt motor bij de GSS 230 AVE Professional leveren het daarvoor benodigde vermogen. Met behulp van de toerentalinstelling is een aanpassing aan elke schuurtoepassing mogelijk.

Nieuw ontwikkeld papierspansysteem
Nog een bijzonderheid van de nieuwe generatie AVE-vlakschuurmachines is haar unieke papierspansysteem. Net zoals voordien zet de gebruiker daarbij het papier aan beide kanten vast met behulp van een klemopening. Nieuw is de aan één zijde aangebrachte spanbeugel: hiermee wordt het schuurpapier strak over de onderkant van de machine getrokken. Lastig gladstrijken van het papier met de hand is dus niet meer nodig. Het nieuwe spansysteem zorgt ervoor dat het schuurpapier altijd volledig vlak en zuiver gespannen op het schuurvlak ligt. Schuurmiddelen van de rol kunnen daarom met de GSS 230 AVE Professional en de GSS 280 AVE Professional net zo gemakkelijk worden gehanteerd als schuurmiddelen met klithechting. Het grotere vlakschuurplateau van de GSS 280 AVE is ontworpen voor het gebruik van schuurpapier met een lengte van 280 millimeter, dat van de GSS 230 AVE voor papier van 230 millimeter lang. Bij het schuren van verf, lak en plamuur worden uitstekende resultaten bereikt met het schuurpapier "best for Paint". Dit is verkrijgbaar in het Bosch accessoireprogramma.

Transparante microfilter-box voor stofvrij werken
Beide vlakschuurmachines zijn uitgerust met een transparante microfilter-stofbox, waarmee stofvrij werken ook zonder stofzuiger mogelijk wordt. Deze stofbox kan eenvoudig worden losgekoppeld en leeggemaakt. Door het transparante ontwerp kan de gebruiker altijd zien hoe vol de box is. Bovendien kan op de gestandaardiseerde afzuigaansluiting van de machine ook een industriële stofzuiger worden aangesloten, zoals bijvoorbeeld de Bosch GAS 50 M Professional,.

De vlakschuurmachines GSS 230 AVE Professional en GSS 280 AVE Professional zijn vanaf september 2012 in de volgende varianten verkrijgbaar bij de dealer:

  • In doos met microfilter-stofbox, extra handgreep, een vel schuurpapier om te klemmen en een vel schuurpapier met klithechting voor 279.95 euro (GSS 230 AVE) resp. 299.95 euro (GSS 280 AVE).
  • In de L-Boxx met dezelfde inhoud en een extra vel schuurpapier om te klemmen en één met klithechting voor 309.95 euro (GSS 230 AVE) resp. 329.95 euro (GSS 280 AVE).
Afbeeldingen
Documenten
Over Bosch Powertools

© 2016 Robert Bosch GmbH | Bosch Power Tools | www.bosch-professional.nl
De wereld van het professionele blauwe elektrische gereedschap van Bosch.

Als vakman wordt veel van u verwacht: snel werken, betrouwbaarheid, competentie, volle inzet – dat betekent uitstekend werk. Is het dan niet vanzelfsprekend dat u van uw elektrisch gereedschap hetzelfde verlangt? Het professionele blauwe elektrische gereedschap van Bosch wordt ontwikkeld om uitstekend werk te leveren. Het gereedschap voldoet aan de hoogste eisen op het vlak van prestatie, precisie en robuustheid voor uitstekende professionele werkresultaten.

Professioneel blauw elektrisch gereedschap van Bosch – voor professionals van professionals.