Nieuwe generatie 14,4 V Bosch schroefboormachines: GSR en GSB 14,4-2-LI Professional

De lichtste en meest compacte machines in hun klasse

25 APRIL 2013, BREDA
Samenvatting
Bosch brengt met de modellen GSR en GSB 14,4-2-LI Professional accuschroefboormachines en accuklopboorschroefmachines op de markt die nog lichter en compacter zijn dan hun voorgangers: ze wegen respectievelijk slechts 1,2 en 1,3 kg en zijn inclusief 10 mm Auto-Lock-boorhouder maar 169 en 187 mm lang. Daarmee zijn ze circa 15 en 10 procent korter dan de huidige modellen en lossen ze deze als de lichtste en compactste apparaten in hun klasse af.
  • „  Accuschroefboormachine en -klopboorschroefmachine met planeettransmissie met twee standen
  • „  Wegen inclusief accu respectievelijk slechts 1,2 en 1,3 kilogram
  • „  Inclusief 10 mm Auto-Lock-boorhouder slechts 169 en 187 mm lang
  • „  Zijn onderdeel van de "lightseries" van Bosch

Planeettransmissie met twee standen voor krachtig boren en schroeven
De GSR en GSB 14,4-2-LI Professional hebben beide een optimale planeettransmissie met twee standen en massief metalen tandwielen, waardoor er nog krachtiger geboord en geschroefd kan worden. Ze zijn bedoeld voor een toerentalbereik van 0 tot 400 omwentelingen in stand 1 en 0 tot 1 300 omwentelingen in stand 2. Dankzij de Auto-Lock-boorhouder kunnen zonder moeite gaten tot 30 millimeter worden geboord in hout en gaten tot 10 millimeter in metaal. De maximale schroefdiameter is zeven millimeter. De GSB 14,4-2-LI Professional heeft een geïntegreerde klopboorfunctie, waardoor bovendien gaten tot tien millimeter geboord kunnen worden in metselwerk.

Dit maakt de GSR 14,4-2-LI Professional uitermate geschikt voor schrijnwerkers, elektriciens en installateurs. Typische schrijnwerkerstoepassingen zijn het monteren van geleiderails op schuifladen, het aanbrengen van scharnieren voor kastdeuren en het boren van uitsparingen met gatenzagen. Elektriciens en installateurs kunnen met de GSR 14,4-2-LI Professional eenvoudig en snel schakelaars, wandcontactdozen en lampen monteren. De GSB 14,4-2-LI Professional is dankzij zijn klopboorfunctie nog veelzijdiger. Naast alle andere mogelijkheden kan hij ook gaten boren voor de bevestiging van schakelaars, wandcontactdozen en lampen.

Tenslotte beschikken de apparaten ook nog over een geïntegreerde LED-lamp voor de verlichting van donkere werkplekken, een handige riemclip en een motorrem, die bij seriemontage nauwkeurig schroeven ondersteunt.

De nieuwe GSR 14,4-2-LI Professional en GSB 14,4-2-LI Professional zijn vanaf mei 2013 in twee varianten in de vakhandel verkrijgbaar:

  • in de L-Boxx met twee 1,5 Ah-accu's en een snellader voor respectievelijk 205,95 en 219,95 euro,
  • in een doos (zonder accu’s en snellader) voor respectievelijk 115,95 en 129,95 euro.

Alle prijzen zijn excl. BTW.

Afbeeldingen
Documenten
Over Bosch Powertools

© 2016 Robert Bosch GmbH | Bosch Power Tools | www.bosch-professional.nl
De wereld van het professionele blauwe elektrische gereedschap van Bosch.

Als vakman wordt veel van u verwacht: snel werken, betrouwbaarheid, competentie, volle inzet – dat betekent uitstekend werk. Is het dan niet vanzelfsprekend dat u van uw elektrisch gereedschap hetzelfde verlangt? Het professionele blauwe elektrische gereedschap van Bosch wordt ontwikkeld om uitstekend werk te leveren. Het gereedschap voldoet aan de hoogste eisen op het vlak van prestatie, precisie en robuustheid voor uitstekende professionele werkresultaten.

Professioneel blauw elektrisch gereedschap van Bosch – voor professionals van professionals.