Biedt maximale horizontale zaagcapaciteit: de paneelzaag GCM 8 SJL Professional van Bosch

Compact toestel voor het gebruik op de bouwplaats

23 MEI 2013, BREDA
Samenvatting
Met de paneelzaag GCM 8 SJL Professional brengt Bosch een toestel op de markt dat het op maat zagen van brede werkstukken, zoals laminaat, parket, terras- en vloertegels, maar ook meubelonderdelen of kabelgoten vergemakkelijkt. Dit wordt mogelijk gemaakt door de hoge horizontale zaagcapaciteit van 312 millimeter, die bij stationaire toestellen van deze klasse tot nu toe uniek is.

Met de GCM 8 SJL Professional kunnen vaklui panelen van dit formaat zonder probleem bewerken. Nuttig zijn daarnaast het geringe gewicht van het toestel (ca. 17 kilogram), de compacte bouwvorm en de handige draaggreep. Al deze aspecten vergemakkelijken het gebruik op de bouwplaats.

Krachtig toestel met verbeterde stofafzuiging
De GCM 8 SJL Professional biedt in vergelijking met het vorige model, de GCM 8 SJ Professional, 15 procent meer zaagbreedte en 100 watt meer vermogen. Zijn 1600 wattmotor drijft het zaagblad aan met 5500 omwentelingen per minuut en zorgt er zo voor dat er bijzonder snel en zuiver gewerkt kan worden. Van de voorganger werden beproefde functies overgenomen, zoals de elektronica met zachte aanloop voor een langere motorlevensduur en een schokvrije start van het toestel alsook de projectie van een laserlijn die vaklui het precies op maat zagen vergemakkelijkt. Nieuw is daarentegen de voor het eerst bij een Bosch-paneelzaag ingezette tweepuntsstofafzuiging: een afzuigstuk zit volgens het vertrouwde principe aan het toestellichaam achter het zaagblad. Daarbij komt een tweede afzuigstuk dat aan de zaagarm zelf aangebracht is. Hij gaat bij elke trekbeweging mee naar voren. Zo worden zaagstof en zaagspanen, die door de rotatie van het zaagblad naar achteren worden uitgeworpen, bij alle toepassingen doeltreffend afgezogen.

Vereenvoudigde hoekinstelling
De hellingshoeken kunnen bij de GCM 8 SJL Professional bijzonder snel en eenvoudig ingesteld worden: hiervoor wordt de nieuwe verstekhendel gewoon omgedraaid en bij de gewenste waarde op de schaal opnieuw vastgezet. Tot de mogelijkheden behoren hellingen van 47 graden links tot 2 graden rechts. Ook de verstekhoeken kunnen naar wens worden ingesteld en vastgezet. Bij de standaard verstekhoeken klikt de werktafel automatisch vast. De uitrusting van het toestel wordt aangevuld door twee uittrekbare zijverlengingen, voor de veilige bewerking van langere werkstukken.

De paneelzaag GCM 8 SJL Professional is va verkrijgbaar in de vakhandel voor de prijs van 519.95 euro excl. BTW. Hij wordt geleverd met een standaard zaagblad voor de houtbewerking en een lijmklem voor het bevestigen van het materiaal. Wie bijzonder precieze zaagsneden in hout wil uitvoeren kan teruggrijpen naar het cirkelzaagblad "Expert for Wood" uit het Bosch-accessoireprogramma. 

Afbeeldingen
Documenten
Over Bosch Powertools

© 2016 Robert Bosch GmbH | Bosch Power Tools | www.bosch-professional.nl
De wereld van het professionele blauwe elektrische gereedschap van Bosch.

Als vakman wordt veel van u verwacht: snel werken, betrouwbaarheid, competentie, volle inzet – dat betekent uitstekend werk. Is het dan niet vanzelfsprekend dat u van uw elektrisch gereedschap hetzelfde verlangt? Het professionele blauwe elektrische gereedschap van Bosch wordt ontwikkeld om uitstekend werk te leveren. Het gereedschap voldoet aan de hoogste eisen op het vlak van prestatie, precisie en robuustheid voor uitstekende professionele werkresultaten.

Professioneel blauw elektrisch gereedschap van Bosch – voor professionals van professionals.