Bijzonder efficiënt en duurzaam: Accumachines van Bosch met EC-motoren

Maximaal vermogen bij serietoepassingen

12 SEPTEMBER 2013, BREDA
Samenvatting
Bosch breidt het assortiment voor accumachines met EC-motoren uit met vier nieuwe machines: de accudroogbouwschroevendraaier GSR 18 V-EC TE Professional, de accuschroefboormachine GSR 10,8 V-EC Professional, de accuschroevendraaier GSR 10,8 V-EC HX Professional en de accumultitool GOP 14,4 / 18 V-EC Professional. De nieuwe accumachines met EC-motoren zijn bijzonder geschikt voor serietoepassingen en zetten nieuwe maatstaven voor efficiënt en krachtig schroeven, boren, snijden en slijpen.

Bosch breidt het assortiment voor accumachines met EC-motoren uit met vier bijkomende machines: de accudroogbouwschroevendraaier GSR 18 V-EC TE Professional, de accuschroefboormachine GSR 10,8 V-EC Professional, de accuschroevendraaier GSR 10,8 V-EC HX Professional en de accumultitool GOP 14,4 / 18 V-EC Professional. De nieuwe accumachines met EC-motoren zijn bijzonder geschikt voor serietoepassingen en zetten nieuwe maatstaven voor efficiënt en krachtig schroeven, boren, snijden en slijpen.                                          

De basis hiervoor is hun borstelloze EC-motor: hij werkt bijzonder efficiënt en zorgt er door zijn hogere rendement voor dat vaklieden per acculading tot 30% langer kunnen werken. DE EC-motor is compleet onderhoudsvrij. De machine wordt ook niet warm. Daarnaast beschermt de Electronic Motor Protection (EMP) de machine tegen overbelasting: hij schakelt de motor bij blokkering onmiddellijk uit. Door deze factoren verdubbelt de levensduur van Bosch-accumachines met EC-motoren in vergelijking met gereedschappen met conventionele motoren. Daarnaast maakt de EC-technologie een heel compacte en lichte constructie van de gereedschappen mogelijk. Zo is het gebruik bovenhands en op krappe of moeilijk bereikbare plaatsen zonder probleem mogelijk.

De EC-accumachines zijn bijzonder geschikt voor het langdurige gebruik op de bouwplaats of in de werkplaats: de accudroogbouwschroevendraaier GSR 18 V-EC TE Professional voor het seriematig indraaien van schroeven in gipskarton, de accuschroevendraaier GSR 10,8 V-EC HX Professional voor het seriematig indraaien van schroeven in houten balken en de accu-Multi-Cutter GOP 14,4 / 18 V-EC Professional bijvoorbeeld voor het snel en eenvoudig inkorten van deurkozijnen om parket en laminaat perfect te plaatsen. 

Accudroogbouwschroevendraaier GSR 18 V-EC TE Professional

De GSR 18 V-EC TE Professional is de eerste accudroogbouwschroevendraaier van de "dynamicseries" van Bosch, een serie van bijzonder compacte machines met lange acculooptijd. Met een 4,0 Ah-accu draait de GSR 18 V-EC TE Professional per acculading tot 3.400 schroeven van 3,5mm diameter en 35mm lengte in gipskarton op metaalprofielen in. Dat gebeurt met een snelheid van 4200 omwentelingen per minuut. Hierdoor is op de bouwplaats een snel resultaat gegarandeerd. Om de machine op een betrouwbare manier tegen stof te beschermen, is de borstelloze EC-motor gekapseld. Daarnaast is de GSR 18 V-EC TE Professional met een koplengte van slechts 207mm de kortste accudroogbouwschroevendraaier van de 18 voltklasse. Omdat hij zo compact gebouwd is, weegt hij ondanks robuust metalen drijfwerk met 4,0 Ah-accu slechts 1,6 kilogram. Daardoor is hij bijzonder handig en maakt hij toepassingen met hoge precisie mogelijk.

Vervolledigd wordt de uitrusting van de accudroogbouwschroevendraaier door uitgebreide accessoires, zoals bijvoorbeeld het magazijnopzetstuk MA55 Professional voor Bosch-schroefbanden. Een band bevat 50 schroeven. Zo kunnen serietoepassingen of bovenhandse werkzaamheden bijzonder snel en efficiënt uitgevoerd worden. De instelbare diepteaanslag zorgt hierbij ook bij volle snelheid voor een exacte schroefdiepte. Bovendien kan de aandrijfschakelaar vastgezet worden, zodat u deze niet hoeft in te houden.

Twee handige schroevendraaiers met 10,8 volt

De accuschroefboormachine GSR 10,8 V-EC Professional en de accuschroevendraaier GSR 10,8 V-EC HX Professional met universele bithouder zijn met een gewicht van 0,9 resp. 0,7kg en een koplengte van 163 resp. 135mm de lichtste en kortste schroevendraaiers van de 10,8 voltklasse. Ze liggen bijzonder goed in de hand, werken met een maximaal draaimoment van 20 newtonmeter, een maximaal toerental van 1.300 omwentelingen per minuut en zijn geschikt voor een brede waaier aan toepassingen, bijvoorbeeld voor schroefverbindingen in hout, metaal en kunststoffen. De accuschroefboormachine GSR 10,8 V-EC Professional boort daarnaast gaten tot 10mm diameter in staal en tot 30mm in hout. Hij biedt in vergelijking met traditionele machines met DC-motoren een dubbel zo lange levensduur. Bovendien kunnen dankzij de efficiëntieverhoging door het gebruik van de EC-techniek in combinatie met een 2,0 Ah-accu tot 770 schroeven van de grootte 4 x 40mm in zacht hout met één acculading ingedraaid worden. Zo wordt in de kortste tijd een maximale progressie bereikt. Moet de vakman zijn werk onderbreken, dan kan hij de accuschroefboormachine met een clip gewoon aan de riem klemmen. Benodigde bits zijn dankzij bithouder aan het gereedschap altijd binnen handbereik. Daarnaast kunnen vakmannen hun GSR 10,8 V-EC Professional met kleurenclips individualiseren. Daardoor zijn gereedschappen van hetzelfde type op de bouwplaats makkelijk te onderscheiden.

Krachtige accumultitool

De oscillerende multitool GOP 18 V-EC Professional van Bosch werkt met een rendement van meer dan 80 procent. Traditionele DC-elektromotoren halen slechts 60 tot 70 procent. De trillingsarme machine is een betrouwbare en wendbare hulp bij verschillende aanpas-, inpas- en reparatiewerkzaamheden. Met zijn hulp kunt u bijvoorbeeld invallend zagen in zacht- of hardhout, kozijnen aanpassen, meubels op moeilijk toegankelijke plaatsen schuren of uitstekende spijkers afslijpen. De accumultitool is goed uitgebalanceerd, ligt comfortabel in de hand en beschikt over een bijzonder krachtige 4,0 Ah-accu met CoolPack-techniek. Door zijn SDS-systeem kunnen accessoires met OIS-standaard (Oscillating Interface System) zonder gereedschap en snel gewisseld worden.

 Al in het Bosch Professional-programma verkrijgbaar:

Accuboorhamer GBH 36 V-LI Compact Professional

De accuboorhamer GBH 36 V-LI Compact Professional weegt slechts 2,9kg, is heel compact en boort met een acculading tot 100 gaten met de afmetingen 6 x 40mm in beton. Hij biedt een slagenergie van 1,8 joule, een toerental tot 1.500 omwentelingen per minuut en boort gaten tot maximaal18mm diameter in beton en 30mm in hout. Zijn antitrillingssysteem zorgt ervoor dat u uw krachten kunt sparen en kunt werken zonder moe te worden.

Accuboorhamer GBH 18 V-EC Professional

De GBH 18 V-EC Professional biedt vaklieden de beste verhouding van prestatie tot gewicht van alle op de markt verkrijgbare accuboorhamers van de 18 voltklasse. Hij weegt slechts 2,6kg en bereikt een individuele slagenergie van 1,7 joule. Zijn maximale boordiameter bedraagt 18mm. 

Zie de tabel met prijsinformatie bij de afbeeldingen en in het word document hieronder.

Over Bosch Powertools

© 2016 Robert Bosch GmbH | Bosch Power Tools | www.bosch-professional.nl
De wereld van het professionele blauwe elektrische gereedschap van Bosch.

Als vakman wordt veel van u verwacht: snel werken, betrouwbaarheid, competentie, volle inzet – dat betekent uitstekend werk. Is het dan niet vanzelfsprekend dat u van uw elektrisch gereedschap hetzelfde verlangt? Het professionele blauwe elektrische gereedschap van Bosch wordt ontwikkeld om uitstekend werk te leveren. Het gereedschap voldoet aan de hoogste eisen op het vlak van prestatie, precisie en robuustheid voor uitstekende professionele werkresultaten.

Professioneel blauw elektrisch gereedschap van Bosch – voor professionals van professionals.