Nog langere looptijd 18 voltmachines voor professionals

De 5,0 Ah-accu's van Bosch zijn volledig compatibel met het bestaande assortiment

15 APRIL 2014, BREDA
Samenvatting
Bosch introduceerde in januari 2014 de 2,0 Ah-accu voor 36 volttoestellen voor professionals en is daarmee de eerste fabrikant die consistent zijn accuprogramma met 2,0 en 4,0 Ah aanbiedt. Nu volgt de 18 voltklasse met een verdere verhoging van de Ah-waarde: de nieuwe 5,0 Ah-accu’s verlengen de looptijd nog eens met 25% in vergelijking met de bestaande 4,0 Ah-accu's. Bovendien zijn ze slechts 11,5 x 7,5 x 5,5 cm groot en wegen ze amper 620 g. Dat maakt van de 5,0 Ah de kleinste en lichtste accu's voor 18 volttoestellen op de markt.
  • „25% langere looptijd dan bestaande 4,0 Ah-accu's
  • „De kleinste en lichtste 5,0 Ah-accu's op de markt
  • „Gebruik van de volledige capaciteit en lange levensduur door CoolPack-techniek
  • „Compatibel met de volledige 18 voltreeks dankzij “Flexible Power System”

Gebruik van de volledige capaciteit dankzij CoolPack-techniek
"Het grootste voordeel van onze 5,0 Ah-accu's is dat ze hun capaciteit ook bij intensieve toepassingen volledig kunnen benutten", aldus Jan Breitenbach, die als projectleider aan de accutechnologie voor de professionele toestellen van Bosch werkte. De reeds geteste CoolPack-techniek van Bosch vormt hiervoor de basis. "Hoe langer accu’s intensief in gebruik zijn, hoe warmer ze worden tijdens een toepassing”, verklaart de expert. "Bij een temperatuur van meer dan 70 graden Celsius mogen Lithium-Ion-accu's niet meer gebruikt worden." Een CoolPack-accu van Bosch voert de warmte permanent af via zijn speciale behuizingsgeometrie met koelribben. Daardoor blijft hij vanbinnen opmerkelijk koeler dan traditionele accu's en is hij inzetbaar tijdens de volledige looptijd van 5,0 Ah. De warmteafvoer heeft ook een positief effect op de levensduur van de accu: hij gaat dubbel zo lang mee dan een accu zonder CoolPack-techniek. En als de temperatuur dan toch op korte tijd heel snel en sterk stijgt, bijvoorbeeld bij het blokkeren van een toestel, dan treedt de “Electronic Cell Protection” (ECP) van Bosch in werking. Deze beschermt de accu feilloos tegen oververhitting, overbelasting en diepe ontlading.

Volledig compatibel met het bestaande 18 voltgamma
Wie een accu van Bosch koopt, kan deze onmiddellijk inzetten, zonder zich zorgen te hoeven maken of hij al dan niet past. Het beproefde "Flexible Power System" garandeert compatibiliteit met alle bestaande elektrische gereedschappen en laadapparaten van een voltklasse. Dit is ook het geval bij de 5,0 Ah-accu met 18 volt. "Wat voor ons vanzelfsprekend is, is ondertussen niet meer voor alle systemen op de markt van toepassing", aldus Breitenbach. "Onze accu’s bezorgen vaklui meer zekerheid op het gebied van planning en uitgaven."

Bosch ProService voor Lithium-Ion-toestellen inclusief accu's en oplaadapparaten
Bosch biedt vaklui twee jaar garantie bij aankoop van een Lithium-Ion-accu, accu- en oplaadapparaat. Dit gaat veel verder dan de gebruikelijke service: de Premium Accu Service van 24 maanden. In deze periode worden reserveonderdelen en slijtagedelen eveneens gratis vervangen. De Premium Accu Service van 24 maand is geldig op het volledige professionele Lithium-Ion-accuprogramma: van 3,6 tot 36 volt. Alle diensten binnen de 24 maanden zijn gratis.

De nieuwe 5,0 Ah-accu's met Lithium-Ion- en CoolPack-techniek voor 18 volt zijn vanaf mei 2014 in de vakhandel verkrijgbaar. De aanbevolen prijs bedraagt 160€ exclusief btw, maar er geldt een tijdelijke introductieprijs van 140€ tot en met 31 augustus 2014.

Afbeeldingen
Download PDF
Download PDF
Over Bosch Powertools

© 2016 Robert Bosch GmbH | Bosch Power Tools | www.bosch-professional.nl
De wereld van het professionele blauwe elektrische gereedschap van Bosch.

Als vakman wordt veel van u verwacht: snel werken, betrouwbaarheid, competentie, volle inzet – dat betekent uitstekend werk. Is het dan niet vanzelfsprekend dat u van uw elektrisch gereedschap hetzelfde verlangt? Het professionele blauwe elektrische gereedschap van Bosch wordt ontwikkeld om uitstekend werk te leveren. Het gereedschap voldoet aan de hoogste eisen op het vlak van prestatie, precisie en robuustheid voor uitstekende professionele werkresultaten.

Professioneel blauw elektrisch gereedschap van Bosch – voor professionals van professionals.